Biodanza

Biodanza is een methode voor persoonlijke ontwikkeling, waarbij beweging, muziek en de groep centraal staat.
Het is een uitnodiging om vol in het leven te duiken en via je natuurlijke beweging alle aspecten van het mens-zijn te verkennen en te ontwikkelen.
Leven is bewegen, veranderen, ontwikkelen. In Biodanza word je uitgenodigd om te bewegen wat er in je leeft. 

 

Biodanza is voor iedereen: jong en oud, danser en beginner, mannen en vrouwen, fit en niet-fit. We dansen op allerlei soorten muziek, je eigen natuurlijke beweging, zonder ingewikkelde pasjes, zonder woorden. We dansen alleen en met z'n tweeën, met een groepje en met z'n allen. Iedere dans heeft zijn eigen karakter en elk moment is uniek!

 

In Biodanza werken we via 5 ontwikkellijnen: vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie. In de wekelijkse lessen zullen alle aspecten van Biodanza voorbij komen. In het begin zal het accent vooral liggen op de lijnen van vitaliteit en affectiviteit. Je leert stap-voor-stap, in een veilige omgeving, de verschillende aspecten van Biodanza kennen.

 

Mogelijke bijwerkingen van Biodanza: je kunt meer gaan genieten en meer expressie gaan geven aan wie je bent en wat je wilt, waardoor er meer van jou in de wereld tot uiting kan komen.  :-)

 

De woensdagavondgroep is geschikt voor beginners in Biodanza, maar ook voor ervaren dansers vinden hier verdieping en verbreding door de variëteit aan thema's waarmee we dansen.

 

Hoewel Biodanza vooral iets is om zelf te ervaren, vind je hieronder toch 2 filmpjes over Biodanza, om een beetje een indruk te krijgen van de mogelijkheden van Biodanza. Het eerste filmpje is gemaakt door de beroepsvereniging van Biodanzadocenten in Nederland, en geeft een inkijkje in wat Biodanza is en wat het voor je kan doen. Het tweede filmpje is door Biodanzadocenten in Colombia gemaakt en laat de maatschappelijke mogelijkheden van Biodanza zien (in dit geval: verbinding van groepen in post-conflict gebieden).

 

gallery/dsc_0889
gallery/dansen op strand_sararah
gallery/dsc_0593_bijgesneden
gallery/brig & nic_png